Glas Typer

Enkeltstyrke = monofokale glas

Glas hvor der er samme styrke overalt i glasset. Med eller uden cylinder (bygningsfejl),og kan laves i plast- eller mineral(rigtig glas). Plastglas har fordel af at de er lette ogikkeknuses, og delaves oftest med antirefleksbehandling og hærdning, da overfladen ellers er blødog ridses.
Mineralglas erlavetaf rigtig glas. De er tungere og kan knuses, hvis man taber brillen. Glassenes overflade er hårde og mere modstandsdygtige overfor ridser. Valget afhænger af personen, der skal bruge brillen. Dog vælger vi altid plast til børn, så de ikke knuses under fald eller leg.

Bifokale glas
Her er der sat et synligt læsefelt nederst i glasset. Læsefeltet hjælper til bedre læseevne hos os, der er blevet 40+, og ved visse typer af skelen. Fordelen ved bifokaleglas er den skarpe skillelinie mellem de 2 styrker, og at læsefeltet er stort og skarpt defineret.

Progressive glas
Flerstyrkeglas, hvor læsefeltet ikke er synligt, kaldes progressive glas. I denne glastype kan der være op til 14 styrker, som glider over i hinanden ned gennem glasset. Disse glas er i dag den mest almindelige glastype til os, der er 40+. Øverst i glasset er der en afstandsstyrke, og ned gennem glasset er der en glidende overgang i styrke, til nederst i glasset, hvor læsestyrken sidder. Denne glastype er meget avanceret i sin opbygning, og glasproducenterne udvikler hele tiden nye slibeteknikker, som gør læsefeltet bredere og lettere at finde.
Mange tror, at progressive glas - bare er glas. Jeg plejer at sige, at det svarer til at sige, at en bil bare er en bil. Alle ved at der er forskel i komforten på at køre i en Trabant og en Mercedes. Det gælder også for progressive glas. Vi kan lave et sæt progressive glas fra 1500,- kr. til 5500,- kr. Udefra ser de ens ud, men når man skal kigge gennem dem, er der stor forskel på komforten, hvor nemt det er at vænne sig til dem, at finde læsefeltet, og hvor godt man ser med dem.
Ofte oplever vi at kunderne kommer og beretter: " der er ikke nogen der kan lave glidende overgang til mig". Dette er ofte fordi, synsprøven ikke er lavet grundigt nok. Progressive brilleglas laves helt individuelt til den enkelte, og det er også vigtigt, at der ved synsprøven tages højde for øjnenes samarbejde. Derfor sætter vi hos os altid 1 time af til en synsprøve.
Til gengæld er vores succes rate for tilvænning til progressive briller næsten 100%.

Ring gerne for en gratis synsprøve på 2973 0055


O2 OPTIK
Nørredige 9
DK - 6950 Ringkøbing
+45 2973 0055
CVR no. 34261806
mail: kontakt@o2optik.dk
O2 optik


   

© O2 OPTIK 2016    |    All rights reserved